Online
♥ Aliz Elyce ♥: Sambung di IPT
LET'S CLICK!

THE OWNER
! Here is me !

Status : ASSALAMUALAIKUM

Home About Linkies Stuff


Contact me at

: Aliz Elyce
: @AlizElyce
: AlizElyce
: Aliz_Elyce
: aliz.elyce@gmail.com

Sponsored
Footprints Here !
Put your Url
Link iklan DIHARAMKAN
Can ask me for tuto , freebies or others
Wanna exchange link with me ? Tell me Here



Followers

History

Credits

Basecode: Syuu.
Full edit: MissPanda
Re-Edit by: Aliz Elyce

Monday, April 20, 2015 | 11:16 PM
Assalamualaikum , hai 👋

Choi , lama gilaa aliz tak update. Last post pun pasal tunggu result SPM. Hahah XD
And now , nak cakap pasal nak sambung IPT mana ?

PENING KOT NAK MASUK MANA 😥
And persoalan yang selalu bermain di fikiran , IPTA / IPTS ?

Actually , tiga tempat yang aliz nak pergi .

1. UIAM
tapi tak tau laa dapat ke tak. Result upu keluar pun bulan 5 kan . Kalau dapat pun kat Pahang ?
Wuarghh . Jauh sangat . *taknak berpisah jauh sangat dengan mak ayah . Heee ✌

2.KPJUC - KPJ Healthcare University College .
Hmm , yang ni nak pergi sebab inshaa Allah , senang dapat kerja kat hospital KPJ jugak kalau score laa . Itu yang aliz tau .
And aliz mohon for course Diploma Pharmacy .
And KPJ is IPTS . Lagi satu KPJ dekat Nilai je . Hehe

3.KUIM - Kolej Universiti Islam Melaka
this , aliz mohon Diploma Bioteknologi .
Nak pergi sini sebab dekat je dengan kampung
Hahaha XD

Then , permohonan aliz diterima oleh KPJ and KUIM  . Course yang diminta lak tuh. Sebenarnya dari sekolah lagi minat farmasi . Buat² ubat gitu. * padahal takut nak makan ubat
 Hahahaha
First dapat KUIM , so kata kat mak ayah . Hmm , pergi kuim jelaa . KPJ tak dapat kot . So dah buat medical checkup dah sebab pendaftaran dia 5/5 ni .

Then lepastuh keesokkannya dapat email dari KPJUC Nilai .
TAHNIAH!
Anda telah layak melanjutkan pengajian di KPJ Healthcare University College.

Disertakan bersama ialah:-

1) OFFER LETTER (WITH LETTER OF ACCEPTANCE AND REFUND POLICY)
2) MEDICAL CHECK UP DOCUMENTS (FORM AND LETTER TO THE HOSPITAL)
3) GARIS PANDUAN KEMASUKAN 2015 (DAN STUDENT PERSONAL DATA FORM)
4) FINANCIAL AID DOCUMENTS

Excited gilaa kot . Terus bagi tau mama . “Maa , orang dapat KPJ Nilai ”
Then, ayah tanya , aliz nak pergi mana . Mula² berbelah bahagi lah jugak .sebab kita dah pepare for KUIM . *selamat tak bayar pendaftaran kuim lagi. Haha XD

So, ayah tanya aliz minat mana , ayah tak kesah kalau aliz nak masuk KPJ . So , aliz kata laa nak masuk KPJ.
Terus hari tuh jugak pegi print offer letter semua . Minta pendapat cikgu lagi .

And YES , aliz tak tunggu UPU . Hehe ✌
Sebab kalau aliz dapat Diploma Farmasi pun , dekat UITM , JAUHHHHHH . Dekat penang  bak hang . Sebab tuh tak tunggu UPU .
Takpe laa , swasta pun swasta . Biasa la kos mahal . Sebab tuh kena belajar sungguh². Ingat jasa mama ayah banyak keluar duit .

Yeah fighting !!!!
Masuk pendaftaran KPJUC , 15/6/2015
So, lambat lagii . Boleh duduk kat rumah lama lagii . Tapi 18/6/2015 dah puasa 😂
Hmmm , tak tau laa macam mana nanti . Huhu 😁

Labels: , , , , ,



Older Post | Newer Post