Online
♥ Aliz Elyce ♥: November 2012
LET'S CLICK!

THE OWNER
! Here is me !

Status : ASSALAMUALAIKUM

Home About Linkies Stuff


Contact me at

: Aliz Elyce
: @AlizElyce
: AlizElyce
: Aliz_Elyce
: aliz.elyce@gmail.com

Sponsored
Footprints Here !
Put your Url
Link iklan DIHARAMKAN
Can ask me for tuto , freebies or others
Wanna exchange link with me ? Tell me Here



Followers

History

Credits

Basecode: Syuu.
Full edit: MissPanda
Re-Edit by: Aliz Elyce

Wednesday, November 21, 2012 | 5:49 PM
ASSALAMUALAIKUM , Guys ♥ 

Hari ni Aliz nak cerita sikit . Tentang apa ? Tentang dunia yang dah berubah sekarang ni .

Sekarang ni semua orang dah ada gadget masing-2 . Canggih-2 pulak tuh . Lagi-2 handphone kan . Sekarang semua dah canggih . Yelaa , sekarang daa ada ipad , Samsung , HTC and macam-2 lagi laa . Sekarang semua jenis phone daa UPGRADE kepada touchscreen . Entah-2 , zaman akan datang , da tak de daa phone yang jenis guna button tuh .

Hah , Aliz daripada tadi membebel cakap pasal phone kan ???
Aliz nak cerita pasal phone laa nih .

Zaman sekarang , daa banyak berubah . Tak macam dulu lagi . Sekarang , Teknologi semua canggih-2 .
Sekarang ni budak-2 yang baru umur 5 bulan or 4 bulan ke atas , daa pandai daa guna phone touchscreen . Eg . Samsung Galaxy Tab 2

*Aku pown tak reti sangat nak guna benda ni

Budak-2 sekarang ni tak reti cakap lagii da pandai da . Dulu , Aliz masa kecik-2 , phone pown tak tau apa benda tuh . Zaman dulu-2 , masa kecik-2 , tak heran langsung dengan phone ni . Yelaa semua pakai telefon rumah . Dulu , setakat main phone mainan je laa . Yang bunyi dia lebih kurang macam ni "tenenit-2 , so I Love You " or "Auk-2 , I Love You "



Ni je laa yang menjadi kegilaan ramai , masa kecik-2 dulu . Sekarang ? Uwm, da tak pandang daa . 
Aliz kenal phone yang betul-2 tuh , masa tadika . Haha :D 
Tuh pown telefon yang besar gilaaa tuhh . XD
Dulu-2 , masa zaman handphone ni  telefon Nokia 3310 laa kegilaan ramai . 

Sekarang ?
Sekarang ?
Sekarang ?
Sekarang ?

Semua kata Nokia 3310 , bagi baling anjing jee . Yelaa benda tuh daa laa berat . Jatuh macam mana sekali pun , tak akan rosak laa . Lain macam phone sekarang , terhempas sikit jee daa , jahanam . Lagi-2 phone touchscreen ni . Tak ingat daa ke macam mana bentuk phone Nokia 3310 . Ni dia hah .

 
*Nokia 3310 , phone baling anjing . Haha :D


K , bilaa Nokia 3310 and Iphone jatuh kat atas muka  , macam ni jadi dia ...

*Amik kau , tuh makan dia ! Haha *evil laugh


Haha :D . Sekarang semua guna yang canggih-2 . Budak kecik yang tak cukup umur setahun lagii da pandai guna phone touchscreen . 

Zaman dah berubah , Dunia dah maju ! Erk ??? =.=

Tuh je cerita , Assalamualaikum . Love You Alls . 
Nah kiss setepek , mmmuuuaaahhhhxxx ! Haha :D

#nak camera CANON *tetiba -,-'

Tuesday, November 20, 2012 | 11:56 PM
Assalamualaikum Guys ! ☺

Hari ni cakap pasal , da tau kan ? Tengok laa tajuk ! #Hehe , sajee cari pasal !

Cinta ???
Cinta ??
Cinta ?


Apa itu cinta ekh ? #hah Aliz pown tak tau , haha :D


Cinta ini susah nak ditafsirkan . Itulah realitinya . Cinta ini banyak !

Ada yang cinta hanya sekadar rupa ! #what the ???
Ada yang cinta kerana akhlak dia yang baik ! #Best !
Ada jugak yang cinta secara diam ! #ApaTuh?


Hari ni nak cerita tentang cinta secara diam . Memang laa ada orang tau . Kalau da tau tuh , baca jugak laa . Hahaha :D *evil laugh !


Cinta ini memang semua orang tau laa , perasaan yang memang semula jadi ada kat manusia . Normal lah tuh .
Firstly , kita suka kat dia . Then , mula lahh dah malu-2 pulak dah . #Tampar kang baru tau ,. Hee~

Oke , back to the topic !


Cinta secara diam . 


Mula-2 kita just kenal gitu jee . Kita kawan-2 . Jadi BFF . So , tak de laa HIPOKRIT ! Kalau tak depan dia kita lain . Depan member , Masya Allah ! Teruknya perangai !


Bila kita daa lamaa da kenal . Tetiba je  , pada suatu hari tuh , bilaa terjumpa dia jee , kita rasa lain macam .
Jantung berdegup kencang . Rasa tak selesa laa .
Tapi kita hanya diam kan jee . Kita hanya diam kan jee . Lepas tuh , bila kita ternampak dia jalan dengan perempuan lain , bercakap dengan perempuan lain , hati kita rasa macam marah . # Jealous kot ??
Dia dengan kita kan daa lama kenal . Bertahun jugak kan . So , kita tak tau laa , adakah kita suka kat dia ?
Apabila kita daa sedar yang sebenar nye , kita suka kat dia , kita rasa yang kita sayang kat dia , tapi kita diam kan jee . Kita tak nak dia tau . Takut persahabatan yang kian lama terjalin akan putus bilaa kita luahkan kat dia ! So , kita pendamkan je laa perasaan yang ada pada dia tuh .



Itulah cinta secara diam . Kita hanya diam kan sajee , walaupun kita mencintainya ♥


Tiba-2 pada suatu masa , kita nampak dia dengan perempuan lain , kita tertunjuk rasa jealous nya itu . And dia pown perasan , tapi dia buat tak tahu jee . Pada malam itu , dia telah meng'call' kita . Dia tanya , kenapa dengan kita tadi ? Kenapa muka macam marah je ? And kita pown kata tak de pape . Selepas tuh , dia suruh jujur , dengan dia . Adakah kita jealous dengan dia sebab rapat dengan perempuan lain ? Argh ! Sudah tak tau nak jawab apa . Kita hanya kata entah ! Lepas tuh terpaksa juga kita berterus terang dengan dia . Yang sebenarnya kita jelez dengan dia . Dia pulak hanya tergelak , dan mengatakan sayang jugak kau kat aku kan . Kita hanya tersenyum .
Walaupape pown , kita hanya boleh mengatakan , biarlah hubungan persahabatan ini berkekalan . Awak bahagia , saya pun turut bahagia ☺


Itulah kisahnya , cinta secara diam . Dan dia mengalah biarkan lelaki itu mencintai orang lain , sedangkan dia selalu mencintai lelaki itu ♥♥♥


Bestkan kalau lelaki itu , tiba-2 luahkan perasaan yang sebenarnya lelaki itu suka dekat dia jugak . Alaa SWEET nye . Macam gula-2  .


Kisah ni sebenarnya bukan direka tetapi telah terjadi kepada seseorang . Dirahsiakan siapa orang itu . #PrivateDohh :D


Nak share laa gambar Aliz , dengan ayat jiwangnya ! #K . Nak muntah dengar ! Ayat tuh tak jiwang pown !


Hye , saya Aliz . Abg saya panggil saya "Gemox" *sajee menggedik nak bagi tau

Oke , sampai disini sajee . Assalamualaikum ! Peace No War :D


Older Post | Newer Post