Online
♥ Aliz Elyce ♥: December 2011
LET'S CLICK!

THE OWNER
! Here is me !

Status : ASSALAMUALAIKUM

Home About Linkies Stuff


Contact me at

: Aliz Elyce
: @AlizElyce
: AlizElyce
: Aliz_Elyce
: aliz.elyce@gmail.com

Sponsored
Footprints Here !
Put your Url
Link iklan DIHARAMKAN
Can ask me for tuto , freebies or others
Wanna exchange link with me ? Tell me Here



Followers

History

Credits

Basecode: Syuu.
Full edit: MissPanda
Re-Edit by: Aliz Elyce

Friday, December 30, 2011 | 6:18 PM
semalam saya dan masa 28 hari bulan tu..
saya tengok cerita 3 idiots
masa tengok part 1 tu memang bengang gila..
sebab dia bersambung semalam..(buat penat tunggu jerw)
cerita tu memang lawak dan ada pengajarannya.
lakonan Aamir Khan dan Kareena Kapoor
memang terbaik cerita ni...
saya suka sangat..

ALL IS WELL 
kata-2 semangat Rancho..
huhuhu..
tipu kan hati kita dengan berkata All Is Well ♥
jangan kejar kejayaan tapi buat kerana kebolehan nanti kejayaan yang akan kejar kita ( saya main cakap jer ni sebab tak ingat hahaha)
pandai mencipta barang.
nak jadi macam dia jugak..
jadi seorang yang berjaya..

ALL IS WELL !!!


assalamualaikum ♥ ☺

| 2:22 PM
ASSALAMUALAIKUM ♥

erm.. hari ini nak buat satu tutorial..
hehehe...
saje mengada nak buat kan..
tak salah kan kalau kita kongsi kan satu benda..
betul tak !
hehe...

Animated Recent Post tu macam dekat bawah ni hah.


1. Dashboard -> Design -> Add A Gadget -> HTML / Javascript

2. Copy Code di bawah (Ctrl + C )


<center><script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
<style type="text/css" media="screen">
<!--
#spylist {
overflow:hidden;
margin-top:5px;
padding:0px 0px;
height:350px;
}
#spylist ul{
width:220px;
overflow:hidden;
list-style-type: none;
padding: 0px 0px;
margin:0px 0px;
}
#spylist li {
width:208px;
padding: 5px 5px;
margin:0px 0px 5px 0px;
list-style-type:none;
float:none;
height:70px;
overflow: hidden;
background:#fff repeat-x;
border:1px solid #ddd;
}
#spylist li a {
text-decoration:none;
color:#4B545B;
font-size:11px;
height:18px;
overflow:hidden;
margin:0px 0px;
padding:0px 0px 2px 0px;
}
#spylist li img {
float:left;
margin-right:5px;
background:#EFEFEF;
border:0;
}
.spydate{
overflow:hidden;
font-size:10px;
color:#0284C2;
padding:2px 0px;
margin:1px 0px 0px 0px;
height:15px;
font-family:Tahoma,Arial,verdana, sans-serif;
}
.spycomment{
overflow:hidden;
font-family:Tahoma,Arial,verdana, sans-serif;
font-size:10px;
color:#262B2F;
padding:0px 0px;
margin:0px 0px;
}
-->
</style>
<script language='javascript'>
imgr = new Array();
imgr[0] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[1] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[2] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[3] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[4] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
showRandomImg = true;
boxwidth = 255;
cellspacing = 6;
borderColor = "#232c35";
bgTD = "#000000";
thumbwidth = 70;
thumbheight = 70;
fntsize = 12;
acolor = "#666";
aBold = true;
icon = " ";
text = "comments";
showPostDate = true;
summaryPost = 40;
summaryFontsize = 10;
summaryColor = "#666";
icon2 = " ";
numposts = 10;
home_page = "
URL BLOG";

limitspy=4
intervalspy=4000
</script>
<div id="spylist">
<script src='https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/animatedrecentpost.js' type='text/javascript'></script>
</div>
</center>
<small></small>

3. Paste di  HTML / Javascript

4. Tukar URL BLOG kepada URL BLOG korang

5. Preview dulu, takut kalau tak jadi.

6.  Kalau tak ada masalah korang boleh lah tekan SAVE.

SELAMAT MENCUBA ♥

Thursday, December 29, 2011 | 2:23 PM
ermm.. ASSALAMUALAIKUM ..
hari ni nak buat sesuatu benda lain pulak .
saya buat header untuk sesiapa yang tak ada header lagi..
hehehe...

tapi header ni just simple aja..
kalau tak suka boleh buat dekat PHOTOSHOP or PHOTOSCAPE..
kalau nak amik tekan right click pada gambar and save ! SENANG JER.. 





ni semua header ni background dia transparent..

kalau saya ada masa lagi nanti saya buat simple heade lagi..
hehehehehe...  ☺


Wednesday, December 28, 2011 | 4:25 PM
yeah !
hari ni saya buat header baru..
buat simple jer.
huhu...

saya buat header tu guna PHOTOSCAPE jer..
selalunya buat guna PHOTOSHOP tapi saya tak da photoshop..
photoshop kena beli..
photoscape free jerw...
huhuhuhu..
 ni lah header baru saya

yang lama yang bawah ni..


hahaha...
yang lama tu guna photoshop..
hehehehe...
oke lah ada masa lagi saya update lagi k..

ASSALAMUALAIKUM ♥


| Newer Post